Дієтолог розкрила небезпеку знежирених продуктів

Дієтолог розкрила небезпеку знежирених продуктів

Людина, що вживає знежирені продукти, ризикує з'їсти набагато більше їжі, а харчові добавки, що знаходяться в таких продуктах і збивають обмінні процеси організму, набагато шкідливіші за жир.

«Йде обманка. Споживач думає, що й продукт знежирений, він дієтичний. Людина з легкою душею може з'їсти навіть більше, ніж зі звичайною жирністю. Але, по суті, він ніякий не дієтичний, а такий самий. Знежирений продукт може завдати навіть більше шкоди», – сказала дієтолог.

Вона додала, що виробники часто намагаються зробити знежирені продукти смачнішими за допомогою добавок. Це можуть бути, наприклад, цукор та штучні стимулятори в молочних продуктах та майонезі.

«Вони дурять мозок, що це якісний продукт, але організм не отримує нічого корисного. Краще б він жир отримав. Він би принаймні пішов на будівництво та енергію. А так він отримає консерванти, які взагалі нікуди не підуть. Вони лише збиватимуть обмінні процеси», – розповіла Соломатина.

Вона підкреслила, що не можна повністю відмовлятися від жиру в їжі, оскільки він бере участь у важливих процесах організму: входить до складу клітинних мембран мієлінової оболонки нервів, з нього синтезуються стероїдні та статеві гормони. Без нього також не відбувається поділ клітин у головному мозку.

EuroMD