Ендокринолог назвав корисні для роботи печінки продукти

Ендокринолог назвав корисні для роботи печінки продукти

Поліпшити роботу печінки допоможуть клітковина, артишоки та жирна риба, впевнений дієтолог, ендокринолог та психолог Антон Поляков. Як заявив фахівець, за допомогою правильного харчування можна вплинути на роботу цього внутрішнього органу організму.

Також, за його словами, для підтримки здоров'я печінки в раціоні повинні регулярно бути продуктами, багатими на лецитин, — наприклад, яйця, арахіс або субпродукти.

«Продукти, які мають жовчогінний ефект, будуть доречними. Це може бути артишок. Його можна заварювати, вживати як добавок. Ця їжа багата на корисні жири, тобто омега-3, а це жирна риба, ікра, оленина, лосятина, лляна олія».

Ендокринолог нагадав, що печінка перебуває у постійній роботі та знешкоджує продукти, які потрапляють до організму. Тому підтримки її функції будуть корисні продукти, які забезпечують зв'язування токсичних компонентів.

«З природних детоксикантів це може бути малина, гранат. Вони містять кислоту, яка пов'язує токсичні метали та виводить їх назовні, тобто розвантажує печінку», – уточнив він.

EuroMD