Дієтолог розповіла, як подолати потяг до солодкого

Дієтолог розповіла, як подолати потяг до солодкого



Експерт зазначає, що повністю виключати солодощі із раціону, якщо вам хочеться, не потрібно. Солодке може зайняти від 5 до 10% вашого меню. Але за умови, що решта раціону збалансована і дає організму все необхідне: білки, жири, вуглеводи.

«Замінювати солодке фрукти можна і потрібно! Не бійтеся фруктози у цілих фруктах, клітковина уповільнює її всмоктування», — каже експерт.

Ще одна порада — зробіть акцент на повільних вуглеводах. Це крупи, цільнозерновий хліб, макарони із твердих сортів пшениці. Присутність складних вуглеводів у меню допоможе придушити постійний потяг до швидких вуглеводів. Але пам’ятайте, що вуглеводи (навіть якщо вони повільні) не повинні перевищувати 50% денного меню.

Обов’язково насичуйте раціон білком! Він дає почуття тривалого насичення. Після білкової їжі вам довго не хочеться їсти.

Намагайтеся мінімізувати стрес. Так, неможливо позбутися його повністю, але хоча б виключіть ті фактори стресу, на які ви можете  вплинити: не голодуйте, висипайтеся, не перевантажуйте себе, давайте організму відпочинок.

Є думка, що прийом хрому та магнію може придушувати потяг до солодкого. Однак доказів, що це працює на практиці, наразі немає.

Якщо потяг до солодкого пов’язана із заїданням негативних емоцій, знайдіть інший спосіб порятунку від негативу, попрацюйте з психологом.

EuroMD
Додати коментар