Експерти відповіли на 10 головних питань про яйця

Експерти відповіли на 10 головних питань про яйця.

Журналісти поговорили з експертами у галузі фермерства, дієтології та співробітниками для того, щоб відповідати на 10 найпопулярніших питань про курячі яйця.

Так, зі статті можна дійти невтішного висновку, що сирі яйця практично не є причиною сальмонельозу. Інфекція може лише на шкаралупі, тому перед приготуванням яйця слід помити. Якщо шкаралупа тріснута, то продукт можна варити лише круто, щоб уникнути попадання бактерій у організм. При цьому оболонка зберігає захисну кулю, яка дозволяє яйцям довго не псуватися. У разі попадання на неї гарячої води вона розчиняється.

Зберігання яєць біля дверей холодильника не рекомендовано, тому що яйцям нарівні з молоком потрібна стабільна температура, якої неможливо досягти шляхом постійного відкриття та закривання цього виду техніки. Найбільшим плюсом зберігання яєць у холодильнику вважається збільшений термін зберігання. У цьому вірним розташуванням вважають укладання гострим кінцем униз.

«У такому положенні яйця зможуть «дихати» і довше зберігати свіжість, оскільки на тупому кінці більше пір, через які в яйці надходитиме кисень і виходить вуглекислий газ»

EuroMD
Додати коментар