Імунолог назвав продукти, відмова від яких може продовжити життя

Імунолог назвав продукти, відмова від яких може продовжити життя

Лікар-імунолог Андрій Продеус назвав продукти, відмова від яких може збільшити тривалість життя. За його словами, продовжити термін життя допоможе відмовитись від переробленого м'яса.

“Переробленим м'ясом називають усі ковбаси, сосиски, сардельки, сервелати, салямі, карбонади, – все, що запечене, все, що приготовлене. І ще до того ж консервоване м'ясо”, – розповів фахівець.

Експерт пояснив, що шкода переробленого м'яса полягає у великій кількості солі, яка збільшує артеріальний тиск. Продеус зазначив, що зловживання ковбасами та сосисками може призвести до артеріальної гіпертензії, або гіпертонії.

Крім того, лікар попередив, що вживання понад 50 г переробленого м'яса на день збільшує ризик розвитку раку товстого кишечника на 18%. Також зловживання цими продуктами може викликати подагру – захворювання, що виникає через високий рівень сечової кислоти в організмі і характеризується тяжкими больовими синдромами.

EuroMD