Лікар-дієтолог, алерголог-імунолог Марина Аплетаєва розповіла, що найкраще не поєднувати м'ясо з макаронами, картоплею та білим рисом.
У розмові лікарка пояснила, що в цих продуктах міститься низька кількість харчових волокон і клітковини, але багато крохмалю. Якщо вживати їх з м'ясом, воно буде гірше перетравлюватися.
«М'ясо – складний продукт для травлення. Він досить довго перетравлюється та засвоюється. Тому слід обирати на гарнір продукти, які покращуватимуть цей процес, прискорюватиме перетравлення м'яса, щоб воно довго не знаходилося у шлунково-кишковому тракті та не викликало процесів гниття», — розповіла лікар.
Лікар-дієтолог, нутриціолог Євген Арзамасцев розповів, що вживання м'яса разом із грибами навантажуватиме шлунок та кишечник. Якщо людина вже має проблеми з травленням, то ситуація може погіршитися. Крім того, фахівець уточнив, що до м'ясних страв краще не додавати майонез.
За словами Арзамасцева, м'ясо слід вживати з овочами та зеленню, які допоможуть покращити перетравлення їжі.
Раніше в червні лікар-дієтолог Нурія Діанова порадила людям із хронічними хворобами печінки та нирок відмовитися від червоного м'яса. Також варто утриматися від вживання червоного м'яса, якщо у пацієнта встановлено діагноз подагра