Лікарі попередили про небезпеку надмірного споживання вівсянки

Лікарі попередили про небезпеку надмірного споживання вівсянки

Вівсянка у разі надмірного її споживання може спровокувати виведення корисних речовин із організму.

Вона зазначила, що фітинова кислота, що міститься в вівсяних зернах, дуже добре виводить усі корисні речовини зі складу вівсянки, а саме кальцій, калій, магній, цинк і залізо. Причому дана кислота здатна виводити як елементи, що містяться у самій каші, а й із тих продуктів, які зазвичай їдять разом із нею.

За словами фахівця, вівсянку рекомендується їсти не більше трьох разів на тиждень. При цьому дуже важливим є її правильне приготування. Так, “правильна вівсянка” не повинна підвищувати рівень глюкози в крові і, відповідно, не руйнує судини і не призводить до появи надмірної ваги.

Тим часом, Соломатина попередила, що навіть споживання вівсянки в помірних кількостях може виявитися корисним не для всіх — через клітковину, що входить до складу продукту.

«У людей зі шлунково-кишковими захворюваннями, такими як, наприклад, панкреатит, особливо в стадії загострення, коли в самому ШКТ присутній запальний процес, клітковина може мати подразнюючу дію, особливо на слизові, що загрожує появою різного роду неприємних відчуттів типу метеоризму і кишкових. колік», – пояснила дієтолог.

EuroMD