Вчені попередили про несподівану небезпеку вегетаріанства

Вчені попередили про несподівану небезпеку вегетаріанства

Фахівці Британської дієтичної асоціації з'ясували, що вегетаріанці та вегани мають вищий ризик виникнення інсульту, ніж м'ясоїди.

Вчені вивчили дані про стан здоров'я 48 тисяч за 18 років.

Дослідники розділили добровольців на три групи: учасники першої групи не робили собі жодних харчових обмежень, учасники другої їли рибу, але не вживали в їжу м'ясо птахів та тварин. У третій групі були вегетаріанці та вегани, які харчувалися виключно продуктами рослинного походження.

Як показало дослідження, у людей, які дотримуються веганської та вегетаріанської дієти, ризик розвитку серцево-судинних захворювань був нижчим на 22%. У цьому на 20% збільшувався ризик розвитку інсульту проти м'ясоїдами. На думку фахівців, такі дані можуть бути пов'язані з нестачею вітаміну В12.

Лікарі нагадали, що для здоров'я незалежно від обраної дієти потрібно вживати фрукти та овочі, продукти з високим вмістом клітковини, білка, а також молочні продукти, що їх замінюють.

Американські вчені з'ясували, що хімічні речовини, які використовуються для приготування м'ясних продуктів, підвищують ризик розвитку маніакального синдрому.

Британське видання, що спеціалізується на перевірці якості споживчих товарів та послуг, опублікувало список найнебезпечніших продуктів та харчових добавок, здатних викликати рак.

Гарвардські вчені провели дослідження та з'ясували, що низьковуглеводні дієти значно скорочують тривалість життя.

EuroMD
Додати коментар