Агроном розповів, яку черешню краще не купувати

Агроном розповів, яку черешню краще не купувати

Черешня, яка почала вступати до магазинів, безпечна для здоров'я, за винятком тих випадків, коли на плодах є особливі плями, вважає агроном Михайло Воробйов. Черешня ранніх сортів вже з'явилася у продажу, поки її привозять зазначив Воробйов. Купуючи цей продукт, не слід забувати, що для захисту врожаю від шкідників фермери можуть обробляти плодові дерева отрутохімікатами, додав агроном. Він порадив при виборі черешні перевіряти, чи немає “білястого нальоту” в улоговинках біля плодоніжок.

“У тому місці, де плодоніжка прикріплюється до ягоди, є улоговинка. Якщо ягоду відносно недавно обробляли якимись отрутохімікатами, то в цьому поглибленні буде білястий наліт. З ягід у процесі транспортування цей наліт може стертися, а улоговинка недоступна для тертя”, – пояснив Воробйов.

Агроном не рекомендує купувати черешню з білими плямами, оскільки вона може виявитися шкідливою для здоров'я. За його словами, неприємні відчуття у роті, що виникають під час їжі, теж можуть сигналізувати про погану якість плодів.

“Якщо з'їсти таку черешню, то можна відчути неприємне пощипування в роті. Таке відчуття – це ознака того, що на ягоді залишилися отрутохімікати, яких не повинно бути. Такою черешнею можна і отруїтися”, – попередив Воробйов.

EuroMD
Додати коментар