Вчені назвали найнебезпечніші літні фрукти та овочі

Вчені назвали найнебезпечніші літні фрукти та овочі

Екологічна робоча група (EWG) назвала найтоксичніші фрукти та овочі, доступні у продажу по всьому світу. Фахівці EWG провели дослідження та визначили 13 фруктів та овочів, що містять найбільшу кількість пестицидів та інших хімічних речовин. Найшкідливішою експерти назвали полуницю, в якій виявили 20 різних хімічних добавок. Також до списку токсичних фруктів та овочів увійшли шпинат, нектарини, яблука, персики, груші, черешня, виноград, селера, помідори, солодкий перець та картопля.

Представники EWG також назвали 14 найменш забруднених фруктів та овочів. До цього списку увійшли кукурудза, авокадо, ананас, капуста, цибуля, горох, папайя, спаржа, манго, баклажани, диня, ківі, цвітна капуста та грейпфрут. У EWG зазначили, що навіть у першому списку вміст шкідливих речовин не перевищував санітарних норм, тому від полуниці та яблук можна не відмовлятися радикально. Проте перевагу експерти радять віддавати фруктам та овочам із другої групи.

EuroMD
Додати коментар