Вчені Університету Лома Лінда з'ясували, що чоловіки, які постійно вживають молоко та молочні продукти, частіше стикаються з раком простати. Стаття з'явилася у American Journal of Clinical Nutrition.
У дослідженні взяли участь більш ніж 28 тисяч північноамериканських чоловіків, у яких спочатку не було онкології. Спостереження тривало вісім років. За підсумками рак простати було виявлено у 1254 учасників.
У чоловіків, які споживали близько 430 грамів молока на день, ризик розвитку раку передміхурової залози на 25% підвищувався в порівнянні з тими, хто споживав лише 20,2 грама молочки.
Найбільш інтенсивне зростання ризиків спостерігалося при вживанні 150 г молочних продуктів на день. Експерти пов'язують це з наявністю статевих гормонів у молоці.