Часте вживання молочки підвищує ризик розвитку раку простати

Часте вживання молочки підвищує ризик розвитку раку простати

Вчені Університету Лома Лінда з'ясували, що чоловіки, які постійно вживають молоко та молочні продукти, частіше стикаються з раком простати. Стаття з'явилася у American Journal of Clinical Nutrition.

У дослідженні взяли участь більш ніж 28 тисяч північноамериканських чоловіків, у яких спочатку не було онкології. Спостереження тривало вісім років. За підсумками рак простати було виявлено у 1254 учасників.

У чоловіків, які споживали близько 430 грамів молока на день, ризик розвитку раку передміхурової залози на 25% підвищувався в порівнянні з тими, хто споживав лише 20,2 грама молочки.

Найбільш інтенсивне зростання ризиків спостерігалося при вживанні 150 г молочних продуктів на день. Експерти пов'язують це з наявністю статевих гормонів у молоці.

EuroMD