Чому росте цукор: Бракує одного продукту, пояснив лікар

Чому росте цукор: Бракує одного продукту, пояснив лікар

Кандидат медичних наук, гастроентеролог, гепатолог Сергій В'ялов у своєму Telegram-каналі пояснив, чому організму потрібна клітковина, і що є, щоб її отримати. Клітковина в першу чергу регулює рівень цукру та холестерину в крові. Також вона виводить жовчні кислоти, нормалізує вагу та апетит.

Як правило, її нестача пов'язана з тим, що люди їдять недостатньо овочів. При цьому може бути дефіцит клітковини, навіть якщо ви щодня їсте салат з помідорів та огірків.

“Наші найпопулярніші огірки містять лише 0,5 грама, а помідори – 1,5 грама клітковини. Щоб отримати необхідну кількість, доведеться їсти їх кілограмами. Виходить, що салат з огірків та помідорів – це більше пити, ніж їсти”, – пояснив. гастроентеролог, порадивши віддати перевагу овочам з високим вмістом клітковини: зеленому горошку, спаржі, брюссельській капусті, броколі, моркві.

Раніше Сергій В'ялов рекомендував включити до раціону квашену капусту, якщо немає індивідуальних протипоказань. Простий продукт, за його словами, справді благотворно впливає на організм.

“Ферментовані овочі містять клітковину та органічні кислоти. Вони стимулюють перистальтику кишечника, очищають його, підтримують зростання мікрофлори”, – зазначив лікар, наголосивши, що та ж квашена капуста – не ліки від хвороб кишечника, як деякі вважають, а додаткове джерело клітковини.

EuroMD
Додати коментар