Дієтолог розповіла, що не можна додавати до смузі

Дієтолог розповіла, що не можна додавати до смузі

Овочі, фрукти та ягоди, цілісні злаки та горіхи, молочні або кисломолочні продукти зниженої жирності є смачними та корисними компонентами смузі, а від додавання цукру та продуктів з вмістом продуктів краще відмовитися, розповіла Антоніна Стародубова в день смузі.

“Можливість поєднувати в одному смузі безліч різних продуктів, експериментувати зі смаками, квітами, консистенцією принесла цьому напою заслужену популярність. Смузі можна приготувати як перекус або як корисну альтернативу десерту. Добре, якщо до складу смузі увійдуть овочі, фрукти, ягоди, цілісні злаки , трохи горіхів, молочні або кисломолочні продукти зниженої жирності. Так ви збагатите свій раціон вітамінами, мінералами, харчовими волокнами і повноцінним за амінокислотним складом, добре засвоюваним білком, а ось від додавання цукру та продуктів з вмістом цукру краще відмовитися”

За її словами, з урахуванням харчової цінності і калорійності смузі все ж таки слід розглядати як рідку страву. Переваги смузі перед свіжими соками полягає в тому, що харчові волокна, що входять до складу овочів і фруктів, не видаляються в результаті віджиму.

“Але при цьому необхідно враховувати, що додаткова обробка у вигляді значного подрібнення все ж таки призводить до більш швидкого засвоєння вуглеводів і деяких втрат вітамінів у порівнянні зі споживанням свіжих фруктів і овочів. Тобто якщо вибирати між свіжим яблуком і пюре зі свіжого яблука, то цілий Фрукт, який не піддається ніякій технологічній обробці, – краще”, – додала дієтолог.

EuroMD
Додати коментар