Нутриціолог пояснила, кому не можна пити квас

Нутриціолог пояснила, кому не можна пити квас

Улюблений багатьма літній напій квас справді корисний для організму. Завжди освіжаючий, приємний на смак, він утворюється у вигляді бродіння і є ферментованим продуктом. Він чудово відновлює кишкову флору і таким чином сприяє зміцненню імунітету. У ньому міститься велика кількість мінералів та вітамінів групи В, С та Е.

Але буває якісний натуральний квас, а буває підсолоджений квасний напій. Як їх відрізнити один від одного, розповіла в інтерв'ю лікар-нутриціолог – фахівець із здорового харчування Ольга Панова.

У цьому квасі має бути всього три інгредієнти: солод, борошно і дріжджі. Тому насамперед слід вивчити склад продукту. Якщо для швидкого бродіння доданий цукор, це вже просто солодкий напій.

Також лікар попередила, що не слід вживати квас безпосередньо перед поїздкою за кермом, а також вагітним та дітям. Через процес бродіння утворюється невелика кількість етилового спирту. Також з обережністю потрібно ставитися до квасу людям з високим артеріальним тиском і тим, хто страждає на гастрит і виразку.

Здоровим людям рекомендується вживати на день не більше одного літра квасу.

EuroMD
Додати коментар