Дієтолог назвала корисні для роботи мозку продукти

Дієтолог назвала корисні для роботи мозку продукти

Кандидат медичних наук, член національної асоціації дієтологів та нутриціологів Дар'я Русакова назвала продукти та напої, корисні для роботи мозку.

Фахівець радить вживати більше продуктів, багатих на омега-3 і омега-6. Русакова розповіла, що ці речовини містяться у морепродуктах та рибі жирних сортів. Також ними багаті оливкова та лляна олії холодного віджиму, волоські горіхи, кунжут та квасоля.

Нутриціолог радить включити в раціон харчування більше фруктів, овочів та ягід.

Ягоди, особливо темні, такі як ожина, чорниця та вишня, є багатим джерелом флавоноїдів, які уповільнюють процес вікових змін у структурі мозку. Фрукти містять антиоксиданти, що захищають клітини від токсинів».

Овочі та зелень містять у собі речовини, що уповільнюють загибель клітин, включаючи клітини мозку. Брокколі, листова зелень та капуста допоможуть із надходженням вітамінів групи B, зазначає Русакова.

Дієтолог також додала, що не можна забувати про складні вуглеводи.

«Глюкоза потрібна мозку для отримання енергії. Крім того, вуглеводи допомагають синтезу серотоніну, який відіграє важливу роль у регулюванні настрою та когнітивних функцій мозку», – розповіла вона.

Також фахівець закликала підтримувати водний баланс. Вона вказала, що інакше це може призвести до зневоднення, згущення крові, підвищення токсичних речовин в організмі.

Русакова розповіла, що для мозку корисні і трав'яні напої — глоду, імбирний чай. Також на користь принесе і фоку, правда в обмеженій кількості – не більше трьох-чотирьох чашок на добу для дорослої людини.

«Кофеїн активізує роботу мозку, збільшує концентрацію. Кава перешкоджає розвитку хвороби Альцгеймера», – підсумувала дієтолог.

EuroMD
Додати коментар