Дієтолог Олена Соломатина назвала сорбети та заморожені фрукти корисною альтернативою морозиву.
«Домашнє морозиво власного виробництва та сорбети — чудова заміна покупному ескімо та пломбіру. Заморожені фрукти також дуже хороший варіант. Я рекомендую взяти банан, очистити і розрізати навпіл, встромити паличку, занурити в розтоплений шоколад, обваляти в дрібних подрібнених горішках і помістити в морозилку».
Вона зазначила, що таке морозиво можна приготувати з будь-яких інших фруктів. З них можна приготувати сорбет. Для цього необхідно зробити пюре з будь-яких фруктів і поставити масу, що вийшла, на кілька годин в холодильник. Також дієтолог порадила зробити морозиво з йогурту та фруктів. За її словами, це чудовий аналог пломбіру з магазину.
Додайте в йогурт збиті ягоди, порізані на дрібні шматочки фрукти або горіхи і поставте в морозильну камеру. Таке морозиво буде набагато кориснішим і менш шкідливим для фігури», – розповіла Соломатина.