Дієтолог назвав несподівану користь попкорну

Дієтолог назвав несподівану користь попкорну

Проте вважати ласощі невинними не можна. При його приготуванні, як зазначив лікар, використовуються шкідливі жири, цукор або сіль, тому часте вживання повітряної кукурудзи загрожує проблемами.

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів про несподівану корисну для здоров’я властивість попкорну. У розмові він зазначив, що в зернах кукурудзи міститься велика кількість клітковини, яка сприяє зниженню цукру та шкідливого холестерину в крові.

“У попкорні достатньо крохмалю, звичайно, в ньому є жири, але саме завдяки клітковині рівень цукру піднімається не різко, а повільно. Цукор не так швидко засвоюється організмом, зрештою, це йде на користь”, – пояснив фахівець.

Однак назвати попкорн абсолютно корисними ласощами не можна. При його приготуванні, як зазначив медик, використовуються шкідливі жири, цукор чи сіль. Тому часте вживання повітряної кукурудзи загрожує проблемами з обміном речовин та різними запаленнями. Здоровій людині можна з’їдати дві невеликі жмені не дуже солодкого попкорну, резюмував експерт.

EuroMD
Додати коментар