Дієтолог пояснила, як правильно варити овочі

Дієтолог пояснила, як правильно варити овочі

Поширена думка, що після варіння овочі втрачають свої корисні властивості, далеко не завжди відповідає дійсності.

“Термічна обробка дозволить активізувати лікопін у складі помідорів та червоного перцю, покращить процес його засвоєння. Лікопін – це чудовий антиоксидант. Він важливий для здоров'я тканин, для підтримки хорошого стану крові, а також для чоловічого здоров'я. Частина жиророзчинних вітамінів у складі деяких овочів теж набуває більшої активності після термічної обробки. Наприклад, вітамін А краще засвоюється з вареної моркви, ніж із сирої”, – зазначила Маргарита Корольова.

Буряк та капуста броколі у свіжому вигляді можуть містити токсичні речовини, продовжила вона.

“Буряк у сирому вигляді містить токсичні компоненти, хоч і в невеликій концентрації. Накопичений сульфорафан (речовина, що володіє антиканцерогенною та бактерицидною дією, – ред.) у складі капусти броколі іноді може чинити і токсичну дію на організм. Тому не завжди показані такі продукти, як брокколі, для вживання у сирому вигляді”, – пояснила Маргарита Корольова.

Коренеплоди, що містять грубі харчові волокна, такі як ріпа та редька, необхідно відварювати, щоб вони краще засвоювалися, додала вона.

EuroMD
Додати коментар