Смачні та корисні рецепти з кабачків: поради дієтолога

Смачні та корисні рецепти з кабачків: поради дієтолога

На календарі літо, а значить, настав довгоочікуваний сезон свіжих овочів та зелені, при цьому найчастішим гостем на столах зараз є кабачки.

За її словами, людям без хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту (ЖКТ) рекомендовано вживання кабачків у свіжому вигляді — салат як огірок.

«Використовуючи шатківницю для моркви по-корейськи, можна готувати кабачкову локшину, обсмажуючи з оливковою олією та томатами. Також можна гасити і запікати на вугіллі, використовувати як інгредієнт для рагу, а ще додавати дрібно тертий кабачок до фаршу при приготуванні котлет, це знизить жирність продукту і додасть ніжності смаку», – порадила дієтолог.

При цьому людям із запальними захворюваннями шлунково-кишкового тракту краще обмежити вживання кабачків у період загострення. Також рекомендується відмовитися від включення овочів до раціону громадянам із захворюваннями нирок, пов'язаними з порушенням виведення калію, підкреслила Євдокимова.

Вона також вказала на корисні властивості кабачка, відзначивши наявність у складі овочів великої кількості вітаміну С, який є антиоксидантом та стимулятором вироблення колагену.

«У кабачках високий відсоток калію і при цьому зовсім мало натрію, що зумовлює його сечогінний ефект та боротьбу із затримкою рідини. Цей овоч включає величезну кількість харчових волокон, які як губка вбирають у себе шлаки та токсини, сприяють нормальній роботі кишечника», – розповіла ендокринолог.

Вітаміни В1, В2 та В6, що містяться в кабачку, також підтримують роботу нервової системи, а магній є природним антистресовим засобом. Крім того, цей овоч є низькокалорійним продуктом, тому він є ідеальним для дієтичного харчування, резюмувала експерт.

EuroMD
Додати коментар