Дієтолог розповіла, які продукти посилюють сінну лихоманку

Дієтолог розповіла, які продукти посилюють сінну лихоманку

Лікар-дієтолог Лола Біггс розповіла, що може посилити сінну лихоманку. За її словами, варто відмовитись від чотирьох продуктів хоча б тимчасово.

Вона розповіла, що сінна лихоманка, або поліноз, — сезонне алергійне захворювання, яке супроводжується роздратуванням, свербінням та запаленням слизової очей та носа. При такому захворюванні не варто їсти молочні продукти, через які збільшується кількість слизу в організмі. Такий ефект посилює закладеність носа та вух. Серед молочних продуктів дієтолог особливо відзначила витримані сорти сиру, що містять багато гістамінів, що спричиняють запалення.

Вона додала, що іншим продуктом, що посилює захворювання, є солодощі. Так, цукор та оброблені харчові продукти змушують організм виробляти більше гістаміну, як і кави та спиртні напої.

“Темні напої, такі як пиво, сидр і червоне вино, містять більше гістамінів, тому сильніше чистого алкоголю (горілки, джину, білого вина) погіршують симптоми сінної лихоманки”, – розповіла вона, уточнивши, що вранці варто пити не каву, а ромашкову чай, який допоможе вивести надлишки слизу з організму.

Раніше повідомлялося, що при вживанні зелені та сирих продуктів з високим вмістом вітаміну К потрібно бути дуже обережним, оскільки ці продукти можуть спровокувати загострення деяких захворювань шлунка. Про це розповіла лікар дієтолог-ендокринолог Олена Щетініна.

EuroMD
Додати коментар