Які продукти з грядки можуть зашкодити суглобам

Які продукти з грядки можуть зашкодити суглобам

«Псевдоподагра – це надлишок оксалатів в організмі при нирковій недостатності. Нирки мають виводити ці хімічні сполуки. Якщо є недостатність, вони не виводяться, концентрація їх у крові підвищується і виникає відкладення оксалатів у суглобах, від чого почнуть страждати», — пояснив невролог Дмитро Шубін.

Герман Гандельман додав, що небезпека оксалати несуть не тільки для суглобів, але і для нирок, оскільки можуть бути причиною сечокам'яної хвороби.

Посилити негативну дію таких рослин із грядки може відварена печінка, додали лікарі. Наприклад, якщо її додати до салату. Вона є джерелом пуринів, які при хворобах суглобів також не найкращі помічники.

Лікарі порекомендували дізнатися про свій рівень сечової кислоти — для цього достатньо здати аналіз крові, а також пити більше води, щоб мінімізувати наслідки вживання таких рослин і продуктів. Адже саме вода знижує концентрацію хімічних сполук та значно покращує життя і суглобів, і нирок.

EuroMD
Додати коментар