Дієтолог назвала продукти, які небезпечно вживати у спеку

Дієтолог назвала продукти, які небезпечно вживати у спеку

Дієтолог Олена Соломатина розповіла, від яких продуктів краще відмовитись у спеку. Серед них м'ясні, солоні страви та солодкі напої.

За словами фахівця, баранина, яловичина, свинина вимагають багато часу на своє перетравлення та розігрівають організм, що добре взимку. Проте влітку вони будуть створювати додаткове навантаження на організм.

«Це навантаження тільки посилиться, якщо вживати м'ясо ми станемо не з овочами, а з крохмалистими гарнірами, наприклад, зі смаженою картоплею чи багатокомпонентними та складними салатами», – наголосила Олена Соломатина.

Також не рекомендується вживати мариновані продукти, оскільки містять багато солі, яка затримує воду в організмі. Цукор також затримує воду, зазначила дієтолог.

У спеку лікар не рекомендує вживати у великій кількості міцний чай та каву, а також алкогольні напої.

Вологу заповнювати краще звичайною водою, або вживати більше овочів та фруктів, у яких міститься структурована вода.

Раніше дієтолог Антоніна Стародубова поділилася, що смузі краще пити одразу після приготування, оскільки цей напій не підлягає зберіганню. Крім цього, смузі краще пити повільно та невеликими ковтками, тому що почуття насичення приходить не одразу.

EuroMD
Додати коментар