“Категорично заборонено”. Кому не можна їсти ранні кавуни

“Ранні кавуни тому й ранні, що в переважній більшості випадків для їх вирощування недобросовісні бізнесмени використовують азотно-фосфорні добрива у великих кількостях. Накопичення токсичних компонентів може призводити до отруєнь. , літні люди та вагітні жінки. Ось цим групам людей категорично заборонено вживати ранні кавуни.

Найнебезпечніше купувати кавуни на придорожніх розвалах, зазначив він. По-перше, там у продавців можуть бути відсутні документи, що підтверджують якість товару, пояснив медик. По-друге, речовини, що містяться у вихлопних газах, можуть накопичуватись у м'якоті, додав Андрій Бобровський.

При покупці кавуна важливо стежити, щоб на його поверхні не було надрізів, продовжив дієтолог.

“Надріз – погана річ. Ножем заносяться мікроби та токсичні речовини. Він спочатку проходить крізь шкірку, і з її поверхні в м'якуш надходять ті самі азотно-фосфорні добрива, якими напихали землю”, – уточнив Андрій Бобровський.

Безпечними можна вважати кавуни, які з'являються приблизно в середині серпня, вважає він.

“Нормальні кавуни з'являються в різних регіонах у різний час. Але зазвичай це відбувається приблизно до середини серпня. Звичайно, в найпівденніших регіонах нашої країни або в найближчих зарубіжних країнах вони можуть і раніше з'явитися. Але я не ризикував би пробувати їх до середини серпня”. , – підсумував Андрій Бобровський.

EuroMD
Додати коментар