Кориця допомагає знизити рівень цукру та холестерину в крові

Кориця допомагає знизити рівень цукру та холестерину в крові

Щоденний прийом кориці може покращувати показники вмісту цукру та холестерину у крові, продемонстрували дослідження.

Коли ми вживаємо вуглеводну їжу, у крові можуть відбуватися коливання рівня цукру, які підвищують ризик окислювального стресу, що ушкоджує клітини та викликає запалення. Подібні коливання рівня цукру також збільшують схильність до хронічних захворювань.

В рамках дослідження, опублікованого журналом Diabetes Care, вчені працювали з 60 чоловіками та жінками, які хворіли на діабет 2 типу. Фахівці ставили завдання з’ясувати, чи покращить щоденний прийом кориці їхній рівень глюкози в крові. Учасники були поділені на три групи, які приймали один, три або шість грам кориці під час інсулінотерапії. Зниження рівня цукру на крові було зафіксовано у результаті переважають у всіх групах. Наприклад, показники рівня глюкози в сироватці натще у випробуваних знизилися від 18 до 29 відсотків.

Окрім зниження рівня цукру в крові вченими було також зафіксовано зменшення показників холестерину у добровольців, які вживали корицю. За даними Food News, дослідники не вперше спостерігають здатність кориці впливати на скорочення концентрації жирових компонентів у крові. Зокрема, було проведено метааналіз 13 контрольованих досліджень, який завершився вердиктом вчених про те, що щоденне споживання кориці асоціюється зі значним статистичним зниженням рівня тригліцеридів та загального холестерину.

Фахівці зробили висновок, що зниженню рівня холестерину може сприяти прийом одного грама (половини чайної ложки) кориці на день.

«е-коричний альдегід та о-метоксикоричний альдегід є одними з найсильніших біологічно активних сполук кориці, роблячи її багатообіцяючим засобом для лікування вікових запальних захворювань», – заявили дослідники.

EuroMD
Додати коментар