Лікар назвала найкращий перекус для школярів

Лікар назвала найкращий перекус для школярів

Харчування школяра має складатися з натуральних продуктів та бути різноманітним, розрахованим на 5–6 прийомів протягом дня.

Про це розповіла дієтолог, кандидат медичних наук Маргарита Корольова.

За словами фахівця, при приготуванні їжі для школяра слід віддавати перевагу свіжим продуктам, що мають щадну обробку.

– Сніданок обов'язково має бути вдома. На сніданок дитина до 12 років має їсти каші на молоці або інші зернові продукти, сир, яйце, тобто джерела повноцінного білка у поєднанні зі складними вуглеводами, – зазначила дієтолог.

На обід лікар рекомендує дітям рибу, м'ясо, птицю у м'яких шматочках без кісток чи хрящової тканини, овочеві гарніри та крупи. На вечерю школярам слід давати щось легеня, наприклад сир, крупи з овочами. Для перекушування в портфель дитині можна покласти порізані на шматочки фрукти, горіхи або сухофрукти.

Відомство рекомендує дотримуватися чіткого режиму харчування, що включає три основні прийоми їжі – сніданок, обід, вечеря – і два перекушування – другий сніданок і полудень. Харчування у певний час сприяє повноцінному засвоєнню їжі та запобіганню шлунково-кишкових захворювань.

Також важливою є енергетична цінність раціону. У Росспоживнагляді повідомили, що для дітей від 7 до 11 років у середньому енергетична цінність раціону має становити 2300 калорій на день, 11-14 років – 2500, 14-18 років – до 3000 калорій.

EuroMD