20-річне дослідження показало, що знижене споживання жирів відіграє важливу роль у захисті жіночого організму.
Команда з центру дослідження раку Фреда Хатчінсона провела дослідження, що охопило 49 тисяч жінок і зайняло 20 років. Результати показали, що дієта з низьким вмістом жирів та збільшеним споживанням фруктів, овочів та круп попереджає розвиток багатьох важких захворювань.
В результаті дослідження було зафіксовано зниження смертності від раку на 15-35%, зниження ризиків розвитку цукрового діабету першого типу на 13-25%, а також на 15-30% раціон запобігав розвитку ішемічної хвороби серця.
«Отримані результати підтверджують важливу роль харчування у запобіганні хворобам і вказують, що дієта з невеликою кількістю жирів, багата на фрукти, овочі та цільнозернові корисна для організму і не викликає побічних ефектів», – заявив провідний автор дослідження Росс Прентіс.