Названо безпечний рівень вживання солі

Названо безпечний рівень вживання солі

Вчені канадського університету Макмастера з'ясували, що вживання менше п'яти грамів харчової солі на день не збільшує ризик розвитку гіпертензії та пов'язаних із нею серцево-судинних захворювань (ССЗ).

Експерти провели дослідження за участю 95 767 здорових добровольців віком 30-75 років із 369 населених пунктів з усього світу. У них взяли зразки сечі з метою оцінки щодобового споживання солей натрію, а також виміряли кров'яний тиск. На вибірці з 82 544 осіб було визначено захворюваність на ССЗ.

Виявилося, що учасники з 80% населених пунктів, що оцінюються, в Китаї споживають більше п'яти грамів солі на день, тоді як в інших регіонах близько 3-5 грама солі на день. При цьому артеріальний систолічний тиск збільшувався на 2,86 мм ртутного стовпа на кожен додатковий грам солі. Виявилося, що надмірно низьке споживання солі також збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Жодного зв'язку між споживанням солей натрію з ССЗ не спостерігалося при рівні споживання 4,7 грама на день

EuroMD
Додати коментар