Вчені назвали здатні запобігти раку продукти

Вчені назвали здатні запобігти раку продукти

Вчені з британського інституту Френсіса Крика з'ясували, що хімічні речовини, що містяться в капусті та броколі, можуть допомогти зберегти здоровий стан ШКТ і запобігти раку товстої кишки.

Експерименти проводили на організмі мишей. Гризуни, чия дієта була збагачена індол-3-карбінолом (виробляється при вживанні рослин роду Brassica), були захищені від запалення кишечника і раку товстої кишки. Виявилося, що ця сполука активізує білок, який називається арильним вуглеводневим рецептором.

Як зазначають вчені, дефіцит цього білка призводить до раку, оскільки без нього не формуються клітини, відповідальні за засвоювання поживних речовин та вироблення захисного секрету.

При переході на дієту, збагачену капустою, робота приходить у норму та ризик виникнення онкології суттєво знижується.

Відкриття фахівців, за їх висновком, говорить про користь дієти, багатої клітковиною, і підтверджують зв'язок між раком товстої кишки та неправильним харчуванням.

EuroMD
Додати коментар