Здорова дієта знижує ризики розвитку хронічних захворювань у жінок

Здорова дієта знижує ризики розвитку хронічних захворювань у жінок

Вживання в їжу достатньої кількості овочів, цільних зерен та фруктів знижує ризики розвитку хронічних хвороб у жінок.

Здорова дієта має на увазі правильний раціон з низьким вмістом натрію та цукру в харчових продуктах. На думку вчених зі Школи громадської охорони здоров'я університету Мічігану, подібна система харчування знижує ризики розвитку небезпечних хронічних хвороб у жінок.

Експерта Сінді Лун зазначає, що особливу увагу рекомендується приділяти спільній якості програми, а не конкретним товарам. У межах дослідження автори проекту вимірювали довжину теломер для оцінки рівня клітинного старіння. Наприкінці кожного циклу білкові структури ДНК скорочуються.

Спостереження показали, що довжина цих елементів залежить від екологічних, поведінкових та психологічних факторів. Короткі теломери пов'язані з ризиками розвитку проблем із серцем, деяких видів онкологічних захворювань та діабету. Автори проекту вивчили 5 тисяч різних дієт та підрахували їх бали за критерієм якості харчування. Виявилося, правильний раціон впливає на білкові структури та знижує ризики розвитку хронічних недуг.

EuroMD
Додати коментар