Не любите снідати? Ризикуєте померти від хвороби серця

Не любите снідати? Ризикуєте померти від хвороби серця

Нове дослідження вчених Університету Айови виявило, що регулярні перепустки сніданку різко підвищують небезпеку серцево-судинних хвороб.

Наукова доповідь, опублікована в журналі Journal of the American College of Cardiology, показує, що у людей, які не снідають, на 87% вищий ризик смерті від серцево-судинних хвороб, ніж у тих, хто снідає щодня.

Команда дослідників під керівництвом професора епідеміології Вей Бао проаналізувала дані 6550 людей віком від 40 до 75 років протягом шестирічного періоду. Після вивчення дієти, соціоекономічних факторів, способу життя, індексу маси тіла та факторів ризику серцево-судинних хвороб, вчені виявили, що учасники дослідження, що ігнорували ранкову їжу, мали значно вищий ризик смерті – 87%.

Користь сніданку докладно задокументована у науковій спільноті. Сніданок забезпечує організм калоріями, щоб запустити обмін речовин та постачати тіло енергією протягом усього дня.

Як повідомляє Американська Асоціація Серця, люди, які пропускають сніданок, частіше стикаються з діабетом та підвищеним вмістом холестерину в крові.

При цьому важливим є не тільки факт прийому сніданку, а й його якість. Як радить професор-нутріолог Державного Університету Пенн доктор Кріс-Етертон, ранкова трапеза має містити здорову їжу: злаки, фрукти, кисломолочні продукти тощо.

«Зваріть яйце, з'їжте бутерброд з авокадо, пийте кефір із ягідним парфе або зробіть омлет із овочами, – рекомендує вона. – Таке здорове харчування наситить вас, наповнить енергією і буде корисним для серця».

EuroMD
Додати коментар