З червня починається пора полуниці, черешні, червоної смородини, сезонної зелені. Фахівці зазначають, що смак та користь продукти у повному обсязі зберігають лише перші три дні з дня збору. Неправильне зберігання, у тому числі в домашніх умовах, додатково посилює якість ягід та фруктів.
Якщо ви хочете довше насолоджуватися ягодами, обов'язково зберігайте їх у холодильнику, попередньо не ополіскуючи під водою, розповіла експерт у галузі харчування, старший менеджер напряму операційної доставки Юлія Лемешєва.
“Влучення води прискорює псування продукту”, – наголосила фахівець, порадивши зберігати такі продукти без пакета, у паперовій або пластиковій упаковці.
Овочі також не варто мити перед тим як відправляти в холодильник. Інші важливі правила: зберігати овочі окремо від фруктів, зрізати бадилля коренеплодів.
А ось зелень краще очистити від бруду перед тим як помістити її в холод. Але при цьому не слід мити її під проточною водою.
“Перед зберіганням необхідно промити в мисці з водою, щоб уникнути проникнення бактерій усередину стебел. Простір для утримання може стати відсік у холодильнику або нижню полицю шафа”, – уточнила фахівець.
Крім того, щоб “надати свіжості” зів'ялій зелені, можна приготувати розчин: на склянку холодної води – чайна ложка 6-відсоткового оцту. У підкислену воду опустити зелень на 15 хвилин – після цього вона знову виглядатиме ніби щойно зрізаною з грядки.
Юлія Лемешєва порадила не купувати овочі та фрукти кілограмами, а брати по кілька штук на один-два дні – це один із найкращих способів уникнути прострочення продуктів.