Рухає організм лише одна ложка: Лікар розповіла про небезпечний сніданок

Рухає організм лише одна ложка: Лікар розповіла про небезпечний сніданок

Звичка пити каву або чай із цукром на сніданок – це те, від чого бажано відмовитись якнайшвидше. Регулярне вживання цукру провокує передчасне старіння, призводить до серцево-судинних патологій, ускладнює наявні захворювання.

З появою діабету пов'язане вживання вільно доданих цукрів – наприклад, цукру у чаї чи каві.

“Саме стабільне зловживання такими цукрами у поєднанні з низькою фізичною активністю, високою загальною калорійністю раціону, а також генетичним фактором і призвело до вибухового зростання хворих на ожиріння та діабет у всьому світі”, – пояснила лікар.

Крім того, багато хто впевнений, що споживає стільки цукру, скільки поклав собі в чай. Однак цей вуглевод є практично у всіх продуктах харчування – від ягід до хліба. Часто цукор на упаковках маскується під іншими назвами (а саме: “патока”, “мальтодекстрин”, “глюкоза” та “сироп”). Тому сліпо довіряти позначці “без цукру” не варто. Фруктоза також є здоровою альтернативою цукру, попереджають лікарі. Цей моносахарид майже повністю метаболізується у печінці та його високе споживання негативно впливає на здоров'я. Це вже підтверджено.

Найшкідливішим продуктом, який слід у першу чергу прибрати з раціону, щоб зберегти серце здоровим, є цукор, підтвердила кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич. І справа тут не лише в ожирінні, а й у розвитку атеросклерозу, появі проблем із судинами та іншими недугами, пояснила лікарка.

EuroMD
Додати коментар