Цибуля замість ковбаси: прості правила знижують ризик раку на 80 відсотків

Цибуля замість ковбаси: прості правила знижують ризик раку на 80 відсотків

Дослідження китайських учених виявило зв'язок між вживанням в їжу цибулі та розвитком ракових захворювань.

Цибуля, цибуля-порей, цибуля різанець і цибуля-шалот входять до рецептів багатьох страв світу. Дослідження показало, що крім своєї ролі в кулінарії як ароматичного та смакового компонента цибуля може захистити від раку.

В опублікованому китайськими вченими дослідженні зазначається, що споживання цибульних пов'язане зі зменшенням ризику захворювання на колоректальний рак або рак товстої кишки як серед чоловіків, так і серед жінок.

Причому різниця в ризиках між найбільшими любителями цибулі та тими, хто їв цибульні рідко, становила одразу 79%! Як заявив провідний автор дослідження доктор Чжі Лі: «У дослідженні ми виявили явну залежність: чим більше споживання цибулинних, тим краще захист».

На даний момент вчені не знають, як саме цибуля та часник борються з раком, можливо, при готуванні їх компоненти вступають у реакцію та змінюють хімічний склад страви.

Крім того, дослідники стверджують, що простого додавання цибулин до раціону може бути недостатньо. Необхідні й інші зміни у дієті: наприклад, зменшення споживання червоного обробленого м'яса (міститься у ковбасах, сосисках тощо).

І хоча дослідження ще продовжуються, можливо, вже зараз варто задуматися про додавання до вашої страви додаткової голівки часнику чи цибулини.

EuroMD
Додати коментар