Дієтолог назвала продукти, які небезпечно гріти у мікрохвильовій печі

Дієтолог назвала продукти, які небезпечно гріти у мікрохвильовій печі

Дієтолог Олена Соломатина заявила, що розігріті в мікрохвильовій печі редиска, буряк і селера можуть серйозно вплинути на роботу організму при їх вживанні. Фахівець зазначила, що ці продукти при термічній обробці в мікрохвильовій печі впливають на нервову систему. Речовини, що містяться в них, при розігріванні можуть пошкодити також нирки або викликати отруєння.

“У картоплі та баклажанах міститься соланін. Він стає більш активним і фактично перетворюється на отруту, якщо його розігріти. Нітрати у буряках, моркві, редисі, селери переходять у нітрозаміни – канцерогенна речовина. Вона пошкоджує нервову систему, нирки, є винуватцем отруєнь, а у вагітних може спровокувати загибель плода. Такі продукти не варто навіть залишати на сонці”, – наголосила Соломатина.

Також вона додала, що ферментовані продукти – квашені та кисломолочні продукти – втрачають властивості при розігріванні їх у мікрохвильовій печі. Процес знищує корисні бактерії.

EuroMD
Додати коментар