Лікар розповів, кому не можна їсти окрошку

Лікар розповів, кому не можна їсти окрошку

Окрошка, що освіжає літній суп, у деяких випадках може нашкодити здоров'ю, розповів в інтерв'ю кандидат медичних наук, лікар-гастроентеролог Марат Зіннатуллін. Він уточнив, кому протипоказана ця страва. Дієтологи зазвичай оцінюють окрошку як легкий суп, багатий на клітковину, мінеральними речовинами і вітамінами. Однак грубі харчові волокна, які входять до складу інгредієнтів цієї страви, можуть дратувати слизову оболонку та викликати підвищене газоутворення, зазначив Зіннатуллін. Він не рекомендує вживати забарвлення людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту.

“Груба клітковина, яка міститься в сирих овочах, може викликати подразнення слизової оболонки і призводити до появи больових відчуттів. Тому, якщо у людини хронічний гастрит, коліт, виразка, то в період загострення лікарі не рекомендують вживати крихту. Крім того, сирі овочі можуть викликати підвищене газоутворення”, – додав Зіннатуллін.

Напої, якими заправляють окрошку, теж можуть небажано впливати на організм людини з порушеннями в роботі шлунково-кишкового тракту, вважає лікар. Насамперед, таким пацієнтам не варто вживати квас, пояснив він. Але і до кефіру потрібно ставитись з обережністю, продовжив Зіннатуллін.

EuroMD
Додати коментар