З настанням спеки рекомендується пити більше води. Надати напою смаку допоможуть деякі рослинні добавки без цукру і солодких сиропів.
Про це розповіла лікар-дієтолог, нутріціолог Ірина Пісарєва. Найбільш простий спосіб – розбавити воду часточками цитрусових, наприклад, лимона або апельсина, що додасть смаку і збагатить напій вітамінами та флавоноїдами.
Якщо виникла потреба охолонути, у воду можна додавати м'яту, а також лід.
“Якщо в натуральну, чисту кокосову воду додати порошок спіруліни, саме в кокосовій воді вона не даватиме жодного рибного запаху, а матиме приємний м'який смак, а вода забарвиться у зелений колір”, – запропонувала Писарєва.
Ще один спосіб вгамувати спрагу зі смаком – зробити індійський напій під назвою лассі. Для цього в охолоджений йогурт можна додати пюре із сезонних фруктів та ягід, а також прянощі – ваніль, кардамон, корицю. “Такий напій наситить організм і покращить стан шкіри”, – підсумувала дієтолог.