Дієтолог пояснила, чому їжа на свіжому повітрі здається смачнішою

Дієтолог пояснила, чому їжа на свіжому повітрі здається смачнішою

Під час прийому їжі на свіжому повітрі звична їжа може здатися смачнішою, і апетит буде кращим, упевнена лікар-дієтолог, член Національної асоціації дієтологів та нутриціологів Наталія Круглова. Вона пояснила, із чим це пов'язано.

“На вулиці організм отримує більше кисню, відповідно, всі ділянки головного мозку стають активнішими, у тому числі ті, які відповідають за апетит. Приплив кисню іноді впливає і на суб'єктивне сприйняття смаку, і через це їжа може здаватися смачнішою. Але на засвоєння їжі місце (свіже повітря або закрите приміщення, – ред.) не сильно впливатиме”

Однак під час їди на природі потрібно приділяти більше уваги питанням гігієни, попередила дієтолог.

“З точки зору мікробіологічної безпеки тут потрібно більше контролю, щоб уникнути ризику кишкової інфекції. Наприклад, при виїзді за місто потрібно не забувати про прості речі: мити овочі, фрукти, не використовувати посуд з-під сирого м'яса, вже приготовленого, і так далі. Потрібно бути більш пильними”, – зауважила Наталя Круглова.

EuroMD
Додати коментар