Вживання бобових, і особливо квасолі, допомагає поліпшити загальний стан здоров'я і знизити ризик розвитку артриту.
Вона пояснила, що бобові містять різні корисні для здоров'я мікронутрієнти — від вітамінів до клітковини, а особливо цінними фахівець назвала їх антиоксидантні властивості.
«Ці антиоксиданти протидіють потенційно небезпечним молекулам, які називають активними формами кисню, і запобігають їх пошкодженню, а також допомагають послабити запалення», — сказала Лі.
За словами лікаря, основною причиною розвитку артриту стає запалення, яке згодом переходить у хронічну форму.
Фахівець вважає, що дієта, багата на антиоксиданти, може допомогти знизити рівень хронічного запалення.
Зараз читають:Бережіть голову. Від стресу до Альцгеймера кілька кроків