Дієтолог: вживати розважні соління небезпечно

Дієтолог: вживати розважні соління небезпечно

За порушення умов зберігання розважних солінь на продукті з'являється цвіль, яка може призвести до отруєння і навіть смерті, лікар-дієтолог Олена Соломатина. Вона додала, що викидати зіпсований продукт багато продавців не поспішають. Овочі промивають і заливають новим розсолом.

«Суперечки цієї цвілі — це грибок, який все одно проникає в продукт, і далі він може негативно впливати на печінку, нирки, отруюючи весь організм», — зазначила лікар.

Особливо небезпечні розважні соління для людей із хронічними захворюваннями. Вживання таких продуктів може закінчитися летальним кінцем, застерегла дієтолог.

EuroMD
Додати коментар