Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я склали список небезпечних для людини недорогих продуктів.
На перше місце вчені поставили дешеві ковбаси та сосиски, оскільки чим нижчою є їхня вартість, тим менше в них м'яса і більше небезпечних токсичних канцерогенів.
Такі продукти здатні завдати серйозної шкоди здоров'ю.
Далі йдуть недорогі напівфабрикати та консерви. Куди додають фосфати та трансжири.
Крім того, наприклад, в консервованій рибі через окислення банки, виготовлені з дешевих матеріалів, можуть почати виділятися важкі метали.
Також дієтологи радять виключити з раціону дуже дешеві сири, тому що в основному їх виготовляють із шкідливого для організму маргарину, а не молока. Такий продукт здатний завдати шкоди серцево-судинній системі.