Французькі вчені: ультраперероблені продукти скорочують життя

Французькі вчені: ультраперероблені продукти скорочують життя

Дослідники із паризького університету поставили експеримент. Вони проаналізували дані десятків тисяч людей віком від 45 років, які сім років щодня повідомляли про свій раціон харчування.

У ході експерименту вчені встановили, що вживання ультраоброблених продуктів спричиняє передчасну смерть. Такими продуктами є ті, що містять харчові добавки: ароматизатори, барвники, підсолоджувачі та емульгатори. Сюди відносяться всі страви швидкого приготування.

“Ультраоброблених продуктів стало значно більше за останні кілька десятиліть, і вони можуть призвести до зростання кількості смертельних випадків від неінфекційних захворювань”, – наводить слова фахівців портал LiveScienсе.

EuroMD
Додати коментар