Вчені розповіли про користь кави у запобіганні раку

Вчені розповіли про користь кави у запобіганні раку

Протягом семи років вчені проводили дослідження за участю майже 472 тисячі осіб, з яких понад 75% регулярно вживали каву.

За час спостереження у понад трьох тисяч добровольців виявили гепатоцелюлярну карциному – найпоширеніший первинний рак печінки.

При цьому з'ясувалося, що у любителів кави, меленої або розчинної ризик розвитку цього типу онкології був на 50% нижче, ніж у інших пацієнтів.

Фахівці відзначають також, що добровольці, які вживали каву, частіше за інших курили, вживали алкоголь, мали високий рівень холестерину, проте це не збільшило їхні шанси захворіти на рак. Крім того, у цієї групи не було схильності до діабету, цирозу печінки, каменів у жовчному міхурі та виразці шлунка.

EuroMD
Додати коментар