Фахівці склали перелік із понад 20 продуктів, які сприяють розщепленню шкідливого вісцерального жиру на животі та покращують роботу кишечника.
За даними вчених, скупчення вісцерального жиру у черевній порожнині збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, появи діабету другого типу і навіть деяких видів раку.
Позбутися його одними тренуваннями не вийде, тому слід звернути увагу на зміну раціону.
Так, для боротьби з відкладеннями жиру експерти рекомендують частіше вживати квасолю, горошок, нут, запечену і солодку картоплю, спаржу, цвітну капусту, насіння гарбуза, яйця та авокадо.
– Ці продукти багаті калієм, пребіотиками, білком та цинком, які підвищують імунітет та сприяють швидкому насиченню, – пояснюють експерти.
Корисні будуть зелені банани, кава та чай, цитрусові, молочні та кисломолочні продукти, збагачені кальцієм та горіхи (волоські, мигдаль, фісташки).
Зменшити обсяги талії допоможуть і цибуля, оливкова олія, овес, помідори, лосось і тунець, а також цілісні зерна, арахісова олія, спеції (базилик, перець чилі, орегано) та ферментовані продукти на кшталт місо та темп.
Як розповів експерт-дієтолог з університету Сіднея Нік Фуллер , будь-яка людина може схуднути на дієті. Головна проблема полягає не в тому, щоб отримати результат, а в тому, щоб зберегти його. Саме ці «гойдалки» штовхають людей на найвідчайдушніші заходи: дієта 5/2, палео- та кетонова дієта, інтервальне голодування, які в основному призводять лише до стресу.
– Ми виявили, що єдиний спосіб досягти успіху в схудненні – наслідувати план інтервальної втрати ваги, яка знижує стрес для організму. Це має виглядати приблизно так: ви втрачаєте за місяць, скажімо, 1-2 кг, а потім намагаєтеся протягом наступного місяця просто утримувати цю вагу. Потім знову настає місяць скидання ваги, за яким знову слідує перерва, – пояснив дієтолог.