Регулярне додавання до раціону несолених горіхів приблизно на 17% знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань.
Про це йдеться у дослідженні іранських вчених, представленому на конгресі Європейського товариства кардіологів.
Лікарі протягом 12 років стежили за харчуванням 5,5 тисяч людей віком від 35 років. Фахівці дійшли висновку, що вживання в їжу фундуку, волоських горіхів та мигдалю позитивно впливало на здоров'я людей. А зниження смертності від серцево-судинних захворювань на 17% відзначалося при вживанні горіхів щонайменше двічі на тиждень.
Уточнюється, що йдеться виключно про несолоні та сирі горіхи.
Раніше лікарі розповіли, як запобігти розвитку захворювань серця.
Як повідомляли «Кубанські новини», в Американській кардіологічній асоціації розповіли, що високий рівень кальцію в коронарних артеріях є ознакою структурних аномалій серця та може призвести до серцевої недостатності.
Зазначається, що бляшки з кальцію в судинах також містять жир і холестерин, накопичення таких відкладень може спричинити атеросклероз та захворювання серцево-судинної системи.