Названо шкідливі сорти сиру

Названо шкідливі сорти сиру

За словами фахівця, найнебезпечнішим є сир із пліснявою — рокфор, дорблю, горгонзолу, камамбер, брі та інші. У цьому продукті містяться токсичні речовини, і він може спровокувати розвиток інфекційного захворювання листериозу.

«Сири з пліснявою небажано вживати вагітним і жінкам, що годують, а також хворим з проблемами шлунково-кишкового тракту (ЖКТ)».

Вона зазначила, що під час вагітності у разі зараження організму листеріями відбувається, зокрема, внутрішньоутробне зараження плода. За словами лікаря, на ранніх стадіях воно призводить до переривання вагітності чи аномалій розвитку.

Експерти пояснили це тим, що сир багатий на вітаміни, мінерали та білки, які допомагають захистити від серцево-судинних захворювань, а також містить високі дози кальцію, що покращує обмін речовин.

EuroMD