Печінка непитущих теж під загрозою, заявляють вчені

Печінка непитущих теж під загрозою, заявляють вчені

Китайські вчені виявили, що бактерії в кишечнику здатні виробляти спирт, шкодячи печінці.

Про те, що деякі бактерії здатні виробляти велику кількість спирту, відомо вже досить давно. Вперше такий випадок був зафіксований у Японії, коли чоловік п'янів щоразу після вживання солодкої їжі. Довгий час його підозрювали у прихованому вживанні алкоголю і родичі, і лікарі.

Проте вперше вчені виявили, що такі бактерії можуть спричинити серйозні ризики для здоров'я. Провівши дослідження про взаємозв'язок жирової хвороби печінки та бактерій, вчені з Китаю виявили, що у кишечнику 60% хворих присутній штам бактерій Klebsiella pneumonia, які й відповідальні за перетворення глюкози на спирт у кишечнику у великій кількості.

«Ми здивувалися, що бактерії можуть виробляти стільки алкоголю. Ці бактерії гублять печінку так само, як і пияцтво», – заявив провідний автор дослідження доктор Цзін Юань .

EuroMD
Додати коментар