Вчені дізналися, коли чай підвищує ризик розвитку раку на 90%

Вчені дізналися, коли чай підвищує ризик розвитку раку на 90%

Міжнародна наукова група з'ясувала, що вживання гарячого чаю пов'язане з підвищеним ризиком раку стравоходу.

Вчені протягом 10 років спостерігали за здоров'ям понад 50 тисяч людей віком від 40 до 75 років. За цей час в учасників дослідження було виявлено 317 випадків раку стравоходу.

З'ясувалося, що регулярне вживання протягом дня понад 700 мл чаю, температура якого 60 градусів або вище, збільшує ризик розвитку раку стравоходу на 90%.

Провідний автор дослідження професор Фархад Ісламі з Американського онкологічного товариства порадив, перш ніж пити чай, каву та інші гарячі напої, почекати, поки вони охолонуть.

EuroMD
Додати коментар