Ці продукти не варто розігрівати повторно

Ці продукти не варто розігрівати повторно

Деякі продукти втрачають свої корисні властивості або навіть утворюють небезпечні сполуки, якщо їх знову підігріти.

Першими серед заборонених до розігріву страв фахівці виділили виготовлені з яєць: омлет, яєчня та інші. Справа в тому, що повторна термічна обробка позбавляє яйця корисних властивостей, а натомість починають формуватися токсини та канцерогени, що сприяють появі ракових клітин.

Наступним непризначеним для розігріву продуктом експерти назвали м'ясо. Розігрів приготованого м'яса позбавляє його легкозасвоюваних білків – найціннішого його компонента.

Варені буряки та інші овочі при розігріві втрачають ті вітаміни, які вдалося зберегти при готуванні. Задля збереження їх поживних властивостей господині часто йдуть на різні хитрощі, але розігрів перекреслить усі зусилля.

Також у списку опинилися гриби та картопля. Будучи розігрітими, вони можуть призвести до проблем із травленням. Наприклад, в картоплі починають утворюватися акриламіди, що загрожують здоров'ю нервової системи та ризики раку.

Не варто забувати, що невисока температура розігрітої їжі є сприятливим середовищем для розвитку бактерій, тому дієтологи рекомендують готувати на один прийом їжі.

EuroMD
Додати коментар