Вчені спростували зв'язок раку та м'яса

Вчені спростували зв'язок раку та м'яса

Міжнародна група дослідників не знайшла достатніх доказів впливу вживання м'яса в розвитку онкологічних захворювань.

Висновок про вплив вживання м'яса на розвиток онкологічних захворювань у людини недостатньо обґрунтований, із такою заявою виступила міжнародна група вчених. Такий висновок зроблено після аналізу результатів 12 випробувань за участю близько 54 тисяч добровольців. Вчені не знайшли статистично значущої кореляції між споживанням м'яса та підвищеним ризиком раку, діабету та серцево-судинних захворювань.

З висновками міжнародної групи експертів у науковому співтоваристві згодні не всі. Наприклад, представник Всесвітнього фонду досліджень раку Джіота Мітроу вважає, що подібна інтерпретація може поставити під загрозу здоров'я людей, оскільки регулярне вживання переробленого м'яса та червоного м'яса у великій кількості підвищує ризик колоректального раку.

EuroMD
Додати коментар