Як перемогти рак: 6 продуктів – «вбивць» злоякісних клітин

У боротьбі з онкологічними захворюваннями важлива не тільки грамотно підібрана терапія, але і правильно складений раціон. Розповідаємо про диво-продукти, які не тільки підвищують імунітет, а й завдають нищівного удару по злоякісних клітинах.

Як перемогти рак: 6 продуктів- «вбивць» злоякісних клітин

Рак – це не вирок. Сьогодні при правильно та своєчасно підібраному лікуванні у онкохворих є всі шанси увійти у стійку ремісію та жити нормальним життям. Можна також допомогти організму здолати підступного ворога, постійно включивши в свій раціон кілька досить простих і вже давно знайомих продуктів. Ось список із 6 таких рятівників, яких як вогню бояться злоякісні клітини.

Не займайтеся самолікуванням! У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Оливкова олія

У оливкової олії у великій кількості міститься олеокантал. Саме ця речовина викликає процеси швидкоплинного самознищення всередині клітин злоякісного утворення. Недавні експерименти показали, що відмирання «поганих» клітин відбувається буквально за 30-60 хвилин, а період активної дії знаходиться в проміжку між 16 і 24 годинами дня.

Часник

Як часник, і інші представники сімейства цибулевих, не тільки підвищують імунітет, а й призупиняють дію канцерогенів, тим самим збільшуючи швидкість відновлення ДНК у генах. Таким чином часник має вбивчу дію на ракові клітини. Найбільш ефективно він працює при раку товстої кишки і шлунка.

Брокколі

Брокколі та інші овочі із родини хрестоцвітих багаті великою кількістю глюкозинолатів, які також руйнують ракові клітини. Однак вироблення цих речовин закінчується в момент термічної обробки, тому для досягнення позитивного ефекту слід вживати ці продукти в їжу сирими. Вони також будуть корисні для шлунка, стравоходу та ротової порожнини.

Помідори

У них міститься багато лікопіну — червоного барвника природного походження. Він виступає потужним антиоксидантом і гальмує зростання новоутворень в області грудей і легких. До речі, ефект не зменшується, навіть якщо вживати помідори у вигляді натурального томатного соку або соусу. Багато лікопіну також міститься в червоному перці, грейпфрутах і кавунах.

Садові та лісові ягоди

Малина, полуниця, журавлина, чорниця і ожина… Всі ці ягоди містять велику кількість антиоксидантів, вітаміну C і елагової кислоти, в якій містяться флавоноїди. Саме за рахунок останніх ягоди пригнічують ферменти, що руйнують ДНК клітин.

Морква

За рахунок великого вмісту бета-каротину морква здатна захищати мембрани клітин від шкідливого впливу токсинів, а значить і знижувати швидкість росту онкоклітин. Морква, на відміну від капусти, краще вживати в термічно обробленому вигляді: в ній більше антиоксидантів, ніж у свіжій.

EuroMD
Додати коментар